Віцеспікер парламенту Словаччини подав у відставку через візит до кафе під час карантину

Разом з ним у відставку подала голова одного з парламентських комітетів, яку помітили з віцеспікером
Віцеспікер парламенту Словаччини подав у відставку через візит до кафе під час карантину
Юрай Шеліга (Скріншот відео)
6 Травня 2021, 18:29
читать на русском

У Словаччині віцеспікер парламенту, 30-річний Юрай Шеліга подав у відставку через відвідування кафе під час комендантської години, що є порушенням правил карантину.

Про це повідомило SME.

Після того як Шелігу помітили в кафе під час комендантської години, спалахнув скандал. Віцеспікер вибачився перед словаками за те, що подав поганий приклад. За його словами, політики - теж люди, і йому також соромно, тому він хоче проявити політичну культуру, пішовши у відставку.

Також у відставку з поста глави комітету з соціальних питань словацького парламенту подала Яна Жітнянска, яку помітили в кафе разом з Шелігою.

За правилами карантину в Словаччині ресторани і кафе закриті, дозволяється приймати гостей лише на терасах, а також продавати страви на винос.

Читайте також

Натомість в Україні народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко влаштував вечірку на день народження своєї дружини в одному з готелів у Києві. Правоохоронці заявили, що проводять перевірку через порушення карантину.

Сам Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалося в окремому готельному номері, а не у ресторані готелі. Тому, вважає депутат, він не порушив карантинні вимоги. За організацію вечірки до відповідальності зможуть притягнути лише адміністрацію готелю.