За "ковідну" вечірку Тищенка відповідатиме лише керівництво готелю - Рубан

Поліція склала на адміністрацію готелю протокол на 34 тисячі гривень
За "ковідну" вечірку Тищенка відповідатиме лише керівництво готелю - Рубан
Вечірка, салют (Фото: pixabay)
26 Квітня 2021, 05:00
читать на русском

За організацію вечірки під час жорсткого карантину, яку влаштував заступник голови фракції "Слуга народу", нардеп Микола Тищенко, відповідатиме лише адміністрація готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Про це начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан повідомив в ефірі "Україна 24".

Було складено протокол Національною поліцією на 34 тисячі гривень, - сказав Рубан.

Він додав, що підготовлені документи для відкриття кримінального провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

За словами Рубана, якщо суб`єкт господарювання вперше притягується до відповідальності за порушення карантину, то отримує мінімальний штраф, а якщо порушення буде виявлено повторно, то штраф становитиме 170 тис. грн.

Щодо відповідальності, відповідати буде за це лише адміністрація готелю та ресторану. Тищенко (досьє Миколи Тищенка) лише як людина може відповідати за ці дійства, - підкреслив Рубан.


Контекст. Народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко влаштував вечірку в одному з готелів у Києві. Правоохоронці заявили, що проводять перевірку через порушення карантину.

Сам Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалося в окремому готельному номері, а не у ресторані готелі. Тому, вважає депутат, він не порушив карантинні вимоги.

Читайте також

1