Відмовив Україні: Шольц проти постачання важкого озброєння - ЗМІ

Шмигаль говорив з Шольцем щодо постачання ЗСУ сучасних німецьких танків
Головне
Відмовив Україні: Шольц проти постачання важкого озброєння - ЗМІ
Олаф Шольц Фото: president.gov.ua
6 Вересня 2022, 20:29
читать на русском

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц не змінив своєї позиції та відмовив Україні в постачанні важкого озброєння.

Про це повідомило німецьке видання Welt.

Як стало відомо Welt з українських урядових кіл, шанси на прорив невеликі. Канцлер не взяв на себе жодних зобов'язань щодо запитаного постачання Leopard 2. Розмова з Шольцем щодо цього була "загальною і невизначеною", і (ред. у канцлера) не було "взагалі ніякого бажання" змінювати позицію щодо танків, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з Шольцем говорили про постачання ЗСУ сучасних німецьких танків Leopard 2 або застарілих Leopard 1. Своєю чергою говори про постачання танків безпосередньо німецькою промисловістю. Зокрема, оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann готова поставити сто танків Leopard 2A7, включно із запчастинами та навчальними модулями, на суму 1,55 млрд євро. Проте компанія не подала заявку на експорт в уряд.

Додали, що в пресслужбі Шольца щодо постачання танків відповіли, що не припиняють підтримувати Україну як у військовому, так і в політичному, фінансовому та гуманітарному планах.

Ми просимо вас з розумінням поставитися до того, що ми, як правило, не повідомляємо про конфіденційні обговорення, - йшлося у відповіді.

Нагадаємо, в серпні канцлер Німеччини Олаф Шольц перевірив навчання українських військових на військовому полігоні Путлос.

Під час спілкування військовими ЗСУ він запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну фінансовими ресурсами, а також зброєю, яку може надати ФРН, "щоб можна було зробити саме те, що зараз необхідно на місцях, щоб солдати мали найкращу підтримку, яка їм потрібна".

Читайте також

1