Відставкою Корнієнка партія "Слуга народу" хоче зупинити падіння рейтингу - політолог

Експерт вважає, що "слуги" хочуть продемонструвати нові обличчя перед виборами
Ексклюзив
Відставкою Корнієнка партія "Слуга народу" хоче зупинити падіння рейтингу - політолог
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
9 Листопада 2021, 20:02
читать на русском

Після заяви першого заступника голови ВР Олександр Корнієнко, що він складає повноваження голови партії "Слуга Народу", поповзли чутки, що партія вирішила провести гендеризацію.

Політолог Микола Спірідонов прокоментував Парламент.UA, з чим саме може бути пов'язане таке рішення Корнієнка.

Експерт зазначив, що "навіть формально переставши бути головою партії, Корнієнко не перестане бути представником "Слуг народу" фактично".

Але розмов про конфлікт інтересів буде значно менше. Тому з юридичної точки зору - це правильний крок, попри те, що поєднання посад справді не заборонено законодавством, - пояснив Спірідонов.

Водночас експерт зазначив, що ще кілька днів тому Корнієнко планував залишатись і головою партії, і першим заступником голови ВРУ.

Він планував поєднувати ці посади. Очевидно, що рішення "піти" з посади ухвалював не особисто Корнієнко, а партія з інших причин. "Слуга Народу" стає на передвиборчі рейки, адже до чергових парламентських виборів, згідно з Конституцією, залишається менше двох років. Завдання "слуг народу" зараз - зупинити падіння рейтингів, чим будуть займатись менеджери цієї політичної сили, тому партія хоче показати відносно "нові обличчя" - сказав Спірідонов.

Нагадаємо, 8 листопада Олександр Корнієнко вирішив скласти повноваження голови політичної партії "Слуга Народу". Речниця партії повідомила, що найближчим часом партія проведе з'їзд та обере нового лідера, або лідерку.

ЗМІ пишуть, що новою очільницею партії може стати заступниця голови комітету Верховної Ради з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Читайте більше у нашому матеріалі: Перестановки "Слуги Народу": хто, коли і чому замінить Корнієнка

Читайте також

1