Відзавтра у київському метро відновить роботу ще один вестибюль на станції "Хрещатик"

Відновлює свою роботу вестибюль, який виходить до вул. Інститутської. Працюватиме він з 05:37 до 22:33.
Відзавтра у київському метро відновить роботу ще один вестибюль на станції "Хрещатик"
Метро Фото: https://www.facebook.com/kyivmetro/
12 Березня 2024, 17:45
читать на русском

У Києві відзавтра, 13 березня, відновить роботу ще один вестибюль станції метро "Хрещатик".

Про це повідомляє пресслужба міської державної адміністрації із посиланням на комунальне підприємство "Київський метрополітен".

Зазначається, що відновлює свою роботу вестибюль, який виходить до вул. Інститутської. Працюватиме він з 05:37 до 22:33.

Комунальники нагадують, що вихід до вул. Хрещатик працює з 05:40 до 22:35. Водночас вихід до вул. Архітектора Городецького лишається зачиненим для пасажирів.

"У разі оголошення повітряної тривоги всі підземні станції метрополітену цілодобово працюють у режимі укриття. Крім того, на вхід відкриті всі вестибюлі для оперативного переміщення до станції метро як укриття", — йдеться у повідомленні.

20 грудня 2022 року для пасажирів відкрили станції "Майдан Незалежності", "Хрещатик" і перехід між ними. На станції "Хрещатик" працював один вестибюль.

Нагадаємо, 8 березня цього року відновила роботу станція метро "Дніпро". Вона не працювала понад два роки. Станція наземна, тому під час оголошення повітряної тривоги буде зачинена для перевезень пасажирів із міркувань безпеки.

8 грудня 2023 року КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на синій гілці київського метро між станціями Либідська та Теремки. Столична влада пообіцяла забезпечити перевезення дублюючими маршрутами наземним транспортом.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що у тунелях з'явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

18 грудня ЗМІ з посиланням на заступника начальника столичної підземки Дмитра Пінчука писали, що ще дві станції столичного метро готуються до ремонту та закриття. Йдеться про ремонтні роботи тунелів між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка".

1