Війна на Донбасі: окупанти обстріляли житлові квартали Новгородського - фото

Пошкоджено три будинки, газопровід і лінії електропередач
Головне
Війна на Донбасі: окупанти обстріляли житлові квартали Новгородського - фото
Окупанти обстріляли житлові будинки в Новгородському (Фото: Штаб ООС Фейсбук)
20 Лютого 2021, 13:00
читать на русском

Сьогодні, 20 лютого, близько 5 години ранку, внаслідок обстрілу російськими збройними формуваннями населеного пункту Новгородське пошкоджено три житлових будинки, лінію електромереж та газопровід.

Про це повідомили на сторінці штабу ООС у Фейсбуці.

Постраждалих серед цивільного населення немає, стверджують у штабі.

Військові розповіли, що вже другий день поспіль збройні формування Російської Федерації прицільно обстрілюють українські позиції з мінометів 120-го калібру, грубо порушуючи перемир`я. Лише за останню добу окупанти випустили в напрямку наших позицій близько 80 мін.

Під мінометний обстріл потрапили не лише позиції, а й будинки місцевих мешканців.

Ще через кілька годин противник обстріляв наші позиції з артилерійських систем 122-го калібру неподалік Південного.

Водночас в соцмережах шириться проросійський контент, що такі дії російсько-окупаційних військ цілком виправдані, оскільки за їхньою інформацією, українські війська пішли у наступ.

Офіційно повідомляємо, що підрозділи зі складу операції Об’єднаних сил ніяких наступальних дій не здійснюють, а відкривають вогонь у відповідь лише при безпосередній загрозі життю та здоров’ю наших військовослужбовців і неухильно дотримуються домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, - наголосили у штабі.

Нагадаємо, попри загострення ситуації на Донбасі, Україна не може вийти з перемир'я, аби не втрачати інструмент впливу на Росію на переговорах. Однак перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що влада має реагувати на обстріли російських окупантів їхніми ж методами.