Військові пенсіонери можуть обирати банк для одержання соцвиплат

Зараз не дуже сприятлива логістична ситуація в країні
Військові пенсіонери можуть обирати банк для одержання соцвиплат
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
23 Травня 2022, 12:02
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко прокоментував внесені зміни до законодавства, якими надається можливість обирати банк для одержання військових пенсій.

Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада на засіданні 22 травня. Законопроєкт №7337 передбачає вдосконалення порядку виплати пенсій. "За" проголосували 292 народні депутати.

Зараз не дуже сприятлива логістична ситуація в країні. Якщо військовий пенсіонер не має можливості мати поряд "Ощадбанк", потрібно щоб він не їздив та не шукав відділення. Тепер він може це зробити в інших, акредитованих Нацбанком установах, - зазначив він.

Корнієнко наголосив, що це той законопроєкт, який було ухвалено для того, щоб розібрати завали невдалого регулювання. Крім того, багато військових пенсіонерів сьогодні воюють, тут і практичність питання, щоб вони вчасно могли отримати пенсію.

Взагалі, зараз потрібно робити все, щоб максимально спростити життя людям, - підкреслив перший заступник голови ВРУ.

Нагадаємо, що пенсіонерам, що працюють, проіндексували пенсії ще у квітня, але виплати почнуть надходити влітку. Таких пенсіонерів в Україні наразі понад 3 млн.

Читайте також