Військові ЗСУ отримали гелікоптер вартістю 23,4 млн грн

Гвинтокрил придбала фандрейзингова платформа UNITED24
Головне
Військові ЗСУ отримали гелікоптер вартістю 23,4 млн грн
Вертоліт для ЗСУ Фото: https://t.me/mintsyfra/3334
18 Серпня 2022, 18:07
читать на русском

Платформа UNITED24 купила та передала бійцям ЗМУ гелікоптер Мі-2 АМ-1, призначений для проведення спецоперацій.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вартість гелікоптера становила 23,4 млн гривень (633 790 дол.). Він здатен перевозити двох важкопоранених і трьох лікарів або вантажі вагою до 1200 кг на відстань до 600 км і на швидкості до 200 км/год:

Це дозволить оперативно транспортувати тих, для кого кожна хвилина є критичною.

За словами міністра, така закупівля відбулася вперше в історії UNITED24.

Ми хочемо подякувати громадянам понад 110 країн світу, які долучилися до зборів через фандрейзингову платформу UNITED24. Завдяки цьому буде врятовано багато життів. Перші відгуки військових та медиків про гелікоптер дуже позитивні, тож ми розглядаємо можливість придбання ще декількох Мі-2, — зазначив він.

Медики, які були присутні на першому тестовому польоті гелікоптера, зазначили, що у ньому є все необхідне для евакуації поранених. Всередині все розташовано так, щоб усі прилади були під рукою: апарат ШВЛ, монітор, апарат, який стежить за роботою серця тощо. Такий гелікоптер допоможе збільшити шанси на порятунок людини.

Нагадаємо, фандрейзингова платформа UNITED24, ініційована президентом України, за три місяці роботі зібрала вже понад 170 мільйонів доларів. Найбільшими донорами платформи є громадяни США, Німеччини, Франції, Великої Британії та Канади. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: Медична допомога, Оборона та розмінування та Відбудова України.

Читайте також

1