Військовим на передовій доплачуватимуть по 70 тисяч гривень - Кабмін ухвалив постанову

Таке рішення було прийнято сьогодні, 12 квітня.
Головне
Військовим на передовій доплачуватимуть по 70 тисяч гривень - Кабмін ухвалив постанову
Денис Шмигаль / Фото: president.gov.ua
12 Квітня 2024, 18:50
читать на русском

Кабінет міністрів України встановив доплату в розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Він зазначає, що продовжується підтримка Сил оборони.

"На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й Уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії", - зазначає Шмигаль.

При цьому додає, що одноразова винагорода нараховуватиметься за кожні 30 днів виконання таких завдань.

Очільник уряду обіцяє й надалі піклуватися про наших воїнів, які захищають країну та домівки мільйонів українців. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, держава й надалі буде допомагати українським воїнам, які захищають рідну землю.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 11 квітня схвалила постанову, яка зобовʼязує Кабінет міністрів розробити та внести на розгляд парламенту законопроєкт про удосконалення механізмів ротації військових, їх звільнення зі служби та медико-соціальної реабілітації.

Також Кабмін повинен розробити та прийняти акти щодо умов, розмірів та порядку виплати одноразової грошової винагороди захисникам на "на нулі". Йдеться про військовослужбовців, які виконують бойові (спеціальні) завдання на лінії бойового зіткнення з противником на відстані першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ) за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань.

Розмір індивідуальної одноразової виплати становить 70 тисяч гривень.

Читайте також

1