Викрадення екссудді Чауса: у Молдові затримали ще одного підозрюваного

Затриманому загрожує до десяти років позбавлення волі
Викрадення екссудді Чауса: у Молдові затримали ще одного підозрюваного
Микола Чаус (фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 13:23
читать на русском

У Молдові затримали ще одного підозрюваного по справі викрадення екссудді Миколи Чауса у Кишиневі. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомила пресслужба Генеральної прокуратури Молдови, підозрюваному 30 років. Його затримали 9 травня при в'їзді до Молдови. Вже 10 травня затриманому пред'явили звинувачення в організації та виконанні викрадення українського колишнього судді.

11 травня прокурори вимагатимуть, щоб підозрюваного взяли під варту та заарештували.

Відповідно до молдавських законів, йому загрожує позбавленням волі на строк від шести до десяти років.


Контекст. 3 квітня у Молдові в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа. Спершу про його зникнення заявив його адвокат. Він повідомив, що група невідомих озброєних чоловіків в центрі міста викрала суддю. Тоді цю інформацію підтвердили в поліції.

Миколу Чауса звинувачують у хабарництві у розмірі 150 тисяч доларів в серпні 2016 року. Гроші він зберігав у скляній банці, яку закопав на дачі. Затримати Чауса не вдалось через суддівський імунітет, тому він скористався нагодою і втік до Молдови.  Спочатку його оголосили в національний розшук, а згодом і в міжнародний.

У 2021 році колегія в цивільних, комерційних і адміністративних спорів Верховного суду Молдови відмовила судді в наданні політичного притулку. Невдовзі після цього суддю затримали в Кишиневі та заарештували.

Читайте також

1