Він – зброя України: Зеленський вперше прокоментував громадянство для Невзорова

Президент не уточнив, чи підписав відповідний указ
Важливо
Він – зброя України: Зеленський вперше прокоментував громадянство для Невзорова
6 Червня 2022, 20:01
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що російський журналіст Олександр Невзоров має право на отримання українського громадянства.

Щодо Невзорова: я знаю, що він подався на наше громадянство. Я знаю, що він хотів вийти зі свого громадянства через те, що він підтримує Україну... Він точно звертався, - сказав президент і не уточнив, чи підписав він відповідний указ про присвоєння українського громадянства Невзорову.

Хоча сам російський журналіст вже називає себе українцем:

Невзоров Фото: https://t.me/nevzorovtv/5121

Водночас, вважає Зеленський, ті росіяни, які підтримують Україну у війні, що її розв'язала росія, це - як "наша зброя":

Якщо у нас є можливість розгойдувати російську владу, то ми маємо все це робити з громадянами росії, які повністю за Україну та повністю проти політики президента росії путіна. Ми маємо разом це робити, якщо є така можливість, чому ні?... Якщо ми можемо хитати росію, то потрібно це робити. Я вважаю, що це наша зброя також - люди, будь-якого громадянства, які виступають за Україну

Нагадаємо, на росії проти журналіста Невзорова порушено кримінальну справу за звинуваченням у поширенні недостовірної інформації про російську армію. Сам журналіст перебуває за кордоном.

Минулого тижня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства Невзорову та його дружині Лідії.