Зеленський надав громадянство України російському журналістові Невзорову - Геращенко

Також радник глави МВС каже, що громадянство отримала дружина журналіста
Зеленський надав громадянство України російському журналістові Невзорову - Геращенко
Олександр Невзоров Фото: https://t.me/nevzorovtv
3 Червня 2022, 13:09
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо надання українського громадянства російському журналістові Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у своїх Телеграм-каналі.

Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій указом президента Володимира Зеленського надано громадянство України за визначні заслуги перед нашою країною, - написав він (досьє Геращенка).

Від редакції: на сайті глави держави станом на 13 годину немає опублікованого указу щодо громадянства Невзорова та його дружини.

У своєму Телеграм-каналі Невзоров повідомив, що "страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце":

Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке війна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злочин. Є злочинець і жертва злочину. Є вбивця і той, кого він вбиває, або намагається вбити. Злочинець - Росія. Жертва - Україна. Це неможливо заперечити чи спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злочинцю чи рятувати його жертву. Якби кожен із 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, у які ще обійдеться витівка диктатора.
Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я встаю на бік жертви. І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце.

Раніше росЗМІ повідомляли, що російський журналіст Олександр Невзоров, який визнаний у рф ЗМІ-іноагентом, подав заявку на українське громадянство і що начебто разом із ним отримати громадянство України має намір і його дружина Лідія.

Запит Невзорова на українське громадянство Фото: https://t.me/breakingmash

Нагадаємо, на росії проти Невзорова порушено кримінальну справу за звинуваченням у поширенні недостовірної інформації про російську армію. Сам журналіст перебуває за кордоном.

Читайте також