Ексзаступник глави МВС Гогілашвілі заперечує, що має російське громадянство

Гогілашвілі отримав український паспорт у 2019 році
Ексзаступник глави МВС Гогілашвілі заперечує, що має російське громадянство
Олександр Гогілашвілі з Миколою Валуєвим Фото: myrotvorets.center
18 Грудня 2021, 22:09
читать на русском

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, який влаштував "розбірки" на блокпосту в Краматорську, заперечує, що має російське громадянство.

Про це Гогілашвілі розповів в інтерв’ю "Бабелю".

Я не громадянин Росії, я колишній громадянин Росії. Нема у мене російського громадянства. Я не маю ні російського паспорта, ні російського громадянства. У мене є український паспорт, український закордонний паспорт, а російського я не маю. Це мій вибір. Моя громадянська позиція, — сказав він.

За його словами, до України прибув на запрошення. Йому запропонували бути спеціалістом зі зв'язків з громадськістю організації "Центр здоров'я молоді". Тоді він мав російський паспорт. Після цього, з 2015 року він звертався до посольства Росії щодо виходу з громадянства, а український паспорт отримав вже у 2019 році.

Відповідаючи на питання про те, чи охороняють його офіцери ГУР, Гогілашвілі відповів негативно. За його словами, співробітники розвідки супроводжували його під час поїздки до зони бойових дій на сході України, бо проводилася спецоперація.

Мене супроводжували ці працівники. Мене не охороняли – ми їхали разом. А я їжджу, так, броньованим автомобілем, – сказав Гогілашвілі, додавши, що у відрядження до зони ООС він їздив на автомобілях, які перебувають на балансі МВС.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на блокпосту у Краматорську влаштував "розбірки", оскільки його автівку зупинили. Він прямував до зони ООС, а на вимогу правоохоронців зупинився не одразу.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відсторонив Гогілашвілі від займаної посади на період дисциплінарного провадження.  Президент Володимир Зеленський закликав міністра внутрішніх справ та Кабмін розглянути питання про звільнення Гогілашвілі. 13 грудня Гогілашвілі сам написав заяву на звільнення з посади.

Своєю чергою громадський активіст Сергій Стерненко на джерела у правоохоронних органах розповів про кримінальне минуле Гогілашвілі, вживання наркотиків, російське громадянство та роботу на депутата Держдуми РФ Миколу Валуєва.

Читайте також наш матеріал: Братство Зеленського? Скандального Гогілашвілі звільнили, а українці досі лютують (фото).

Читайте також

1