Їздять на броньованому автомобілі та під охороною СБУ: нові подробиці про родину Левченко-Гогілашвілі (відео)

За посадами їм не передбачена державна охорона
Їздять на броньованому автомобілі та під охороною СБУ: нові подробиці про родину Левченко-Гогілашвілі (відео)
Марія Левченко, Олександр Гогілашвілі Фото: facebook.com/mariya.levchenko.7
15 Грудня 2021, 14:28
читать на русском

Журналісти Bihus.Info з'ясували, що у листопаді 2021 року сина помічниці президента Марії Левченко та ще на той час заступника глави МВС Олександра Гогілашвілі привіз до КВЦ "Парковий" автомобіль з номерами Служби безпеки України. Відтак, родина отримала охорону СБУ.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Коли знімальна група видання працювала біля комплексу "Парковий", де відбувалося засідання президентської фракції "Слуга народу", до входу під'їхав автомобіль Chevrolet Suburban. Судячи з товщини дверцят та віконних рамок, автівка броньована. З автомобіля вийшов чоловік, за ним – хлопчик.

Фото: Bihus.Info

Водночас номерний знак автомобіля, який привіз дитину до "Паркового", закріплений за автомобілем Volkswagen Transporter. Партія таких у 2019 році надійшла на баланс СБУ. Джерела Bihus.Info у правоохоронних органах впізнали у  чоловікові, який вийшов першим, співробітника спецпідрозділу "Альфа" СБУ.

Фото: Bihus.Info

Редакція Bihus.Info звернулася із запитом до Служби безпеки України щодо того, чому автомобіль з номерними знаками СБУ перевозив дитину. І чи наданий він у користування Марії Левченко або Олександру Гогілашвілі.  З офіційної відповіді СБУ випливає, що родині Левченко-Гогілашвілі надана охорона спецслужби.

У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, котра стосується осіб, яким за потреби та при наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною. Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно в межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки охоронюваних осіб та членів їх сімей в тому числі, – повідомили в СБУ.

Крім цього, редакція Bihus.Info з іншого правоохоронного органу отримала підтвердження, що родині Гогілашвілі надана охорона "Альфи". Втім, у спецслужбі не назвали причини отримання охорони цією родиною.

Своєю чергою Марія Левченко та Олександр Гогілашвілі не відповіли на телефонні дзвінки і проігнорували надіслані редакцією запитання.

Фото: Bihus.Info

Як пише видання, "Альфа" СБУ може надавати охорону учасникам кримінального провадження. Цим подекуди користуються як шпариною посадовці, яким не передбачена держохорона. У таких випадках для отримання охорони від одного з правоохоронних органів використовується кримінальне провадження про нібито загрозу життю.

Згідно з законодавством, помічниці президента Володимира Зеленського і заступнику міністра за посадою держохорона не передбачена.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на блокпосту у Краматорську влаштував "розбірки", оскільки його автівку зупинили. Він прямував до зони ООС, а на вимогу правоохоронців зупинився не одразу.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відсторонив Гогілашвілі від займаної посади на період дисциплінарного провадження.  Президент Володимир Зеленський закликав міністра внутрішніх справ та Кабмін розглянути питання про звільнення Гогілашвілі. 13 грудня Гогілашвілі сам написав заяву на звільнення з посади.

Своєю чергою громадський активіст Сергій Стерненко на джерела у правоохоронних органах розповів про кримінальне минуле Гогілашвілі, вживання наркотиків, російське громадянство та роботу на депутата Держдуми РФ Миколу Валуєва.

Читайте також наш матеріал: Братство Зеленського? Скандального Гогілашвілі звільнили, а українці досі лютують (фото)

Читайте також

1