Братство Зеленського? Скандального Гогілашвілі звільнили, а українці досі лютують (фото)

Гучний скандал з Гогілашвілі розкрив його персону: тут вилізли і російське громадянство, судимість та інші зашквари
Ексклюзив
Братство Зеленського? Скандального Гогілашвілі звільнили, а українці досі лютують (фото)
Олександр Гогілашвілі, його дружина та Володимир Зеленський Фото: facebook.com/sternenko
14 Грудня 2021, 10:12
читать на русском

У понеділок, 13 грудня, завдяки суспільному розголосу колишнього "зека", громадянина Росії та заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі звільнили з посади у МВС за власним бажанням. Як відомо, ексчиновник влаштував "розбірки" на блокпосту в Краматорську, а згодом спливло ще одне відео його агресивних та відверто "бидлячих" дій вже з патрульними у Києві.

Парламент.UA розповідає про скандал з Гогілашвілі та що думають українці про інцидент.

Так, днями Гогілашвілі влип у гучний скандал на перетині лінії розмежування у Краматорську Донецької області, якого обурило зупинка його автомобіля та те, що його, "начальника", не впізнають в обличчя поліціянти.

Варто зазначити, що до цього українці майже не чули про Гогілашвілі, але тепер він став відомим на всю країну. Так, громадський активіст Сергій Стерненко нагадав про його російське громадянство, дружину, яка працює на Зеленського, кримінальні справи у Ростові та в Україні. Він вважає, що такою поведінкою з українськими правоохоронцями Гогілашвілі сам відкрив собі портал до пекла.

Крім того, журналіст Юрій Бутусов заявив, що під час перетину блокпосту "Долина" Гогілашвілі напав на капітана поліції полку особливого призначення "Київ" Костянтина Васенкова, який зупинив автіаки Toyota Land Cruiser 200 сірого кольору і Volkswagen Touareg чорного кольору (там перебували люди у цивільному одязі). При цьому ексчиновник як охорону використав охорону спецназу Головного управління розвідки Міністерства оборони та бронеавтомобіль посольства США.

Автівки зупинили для перевірки документів. Втім, Гогілашвілі не підкорився законним вимогам поліціянта, порушуючи статтю 23 закону про Нацполіцію та закон "Про особливості державної політики на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей", згідно з яким здійснюється контроль транспорту на блокпостах.

Під час інциденту Гогілашвілі поводився грубо та розкидався неприємними та матюкливими словечками:

  • "Замминистра с таким е*алом, как у меня, он один всего";
  • "Очень приятно! - А теперь и я тебя знаю, но тебе это приятно не будет";
  • "Дружок, если бы ты повел себя по лЮдски, ты бы этого не услышал!";
  • "Что с вами люди, вы гоните что-ли? Вы гоните?"
  • "Скажи, мы с тобой не в одном месте работаем? - Ну МВД - Ну мы в одном месте работаем? - Ну... - Ты думаешь, со мной бандиты что-ли?!! - В 14 році тут були всі... "То есть ты думаешь, со мной какие-то бандисткие рожи?!!".

Бутусов наголошує, що напад на поліціянта – це пряме порушення закону про Нацполіцію, статті 46, про порядок застосування зброї та наказу №70 міністра МВС про заходи безпеки під час несення служби.  Після того, як Гогілашвілі почав "бикувати" та конфліктувати, напарник Васенкова старший сержант полку "Київ" Євген Довгалюк почав вести відеозапис на телефон. Саме це відео розлетілось мережею та дійшло до провладної верхівки.

Крім цього, персоною Гогілашвілі почали цікавитись, і не дарма. Бо знайшлась доволі цікава інформація і про роботу в Росії, громадянство країни-агресора, керівництво підрозділом секти, вживання наркотиків, участь у кримінальних справах та судимість. Ексчиновника також внесли до бази "Миротверець".

Також з'ясувалось, що його дружина Марія Левченко працює на президента Володимира Зеленського. Чи то його помічниця, чи то секретарка, але в мережі є чимало спільних фото. Журналістка Тетяна Ніколаєнко вважає, що жінка навіть не оформлена в Офісі президента, але отримує зарплатню у студії "Квартал 95".

Але ця оборудка в декларації заступника міністра внутрішніх справ не головне. Головне там те, що його дружина отримала зарплату не лише у 2018, а й за 2020 рік у студії "Квартал 95", - написала Ніколаєнко.

Крім цього, журналістка звернула увагу на те, що у воюючій країні особа, яка найбільше часу проводить біля президента, може навіть не значитись у штаті Офісу президента?

Також користувачі соцмереж помітили Марію Левченко на відео "Української правди" про екскурсію Офісом президента. Тобто вона офіційно не працює в ОП, але має доступ до будівлі та заходить в кабінет для перемовин.

Марія Левченко в Офісі президента

Варто відзначити, що громадянство України Гогілашвілі зміг отримати лише тоді, коли уклав шлюб з Левченко в 2015 році.

Також у мережі опублікували фото Марії, яка біля зірки російському президенту Володимиру Путіну показує "лайк". Нагадаємо, що вона працює в Офісі президента та, можливо, відвідує засідання Ради національної безпеки та оборони України. Як повідомляють Букви, вона була присутня під час доповіді про спецоперацію щодо "вагнерівців".

Марія Левченко Фото: twitter.com/highlander_free

Працювати на посади заступника міністра внутрішніх справ Гогілашвілі почав у березні 2020 року. Відтак, на цю позицію, попри кримінальні справи, судимість та зв'язки з країною-агресором, його призначив "міністр усіх справ" Арсен Аваков.

А сам Зеленський нагороджував Гогілашвілі орденом "За заслуги" ІІІ ступеня "за самовідданість, високий професіоналізм і за те, що служить українському народові".

Чинний міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ініціював його відсторонення та службове розслідування. Володимир Зеленський критикує Гогілашвілі та закликав уряд звільнити його з посади. Але не варто забувати, щоб в оточенні президент є такі ж особи, до прикладу скандальний Олег Татаров, який працював на Віктора Януковича.

Фото: twitter.com/evhen_n

13 грудня Гогілашвілі написав заяву на звільнення за власним бажанням

Своєю чергою 24 листопада у Києві сталась не менш кричуща ситуація з Гогілашвілі, який обматюкав правоохоронця, називав його "тупим" та всіляко ображав, бо той зупинив його авто. Такі дії розлютили ексчиновника, бо ж вони чомусь знову не впізнали начальство, або це "єб*ло, яке одне на всю Україну".

Навіть скандальний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива, вихованець Авакова, сильно критикував того ж Гогілашвілі та дивувався його призначенням на посаду заступника міністра. Але Кива, мабуть, забув, як сам фотографувався з ним.

Також Кива не згадує, що це саме Аваков призначив Гогілашвілі на посаду в Міністерство, потім його перепризначив Монастирський. Втім, у своєму відеозверненні Кива про це ні згадувати, ні говорити не хоче.

Ілля Кива та Олександр Гогілашвілі

Ілля Кива та Олександр Гогілашвілі (фото з соцмереж)

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів в інтерв’ю виданню "Інтерфакс-Україна", що розголос скандалу став запобіжником, який дасть змогу чиновникам уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Коли такі історії набувають розголосу, імена "героїв" стають загальними, то це певне щеплення. Для людей це буде маркером, умовним стандартом, як не потрібно робити. Тобто є best practices — хороші практики, а є worst practices — погані практики, — пояснив нардеп.

За його словами, після цього чиновники усіх рівнів розумітимуть, що суспільство реагуватиме на будь-яку неадекватну поведінку "незалежно від їхнього статусу, рангу та зв’язків".

Українці обурені такою нечистю у державних органах влади

Своєю чергою українці не розуміють, як людину з такою біографією могли призначити на таку високу посаду та ще й в Міністерство внутрішніх справ. Оскільки, як відомо, перед службою перевіряють батьків, дідів, братів, сестер. Хто ж його тоді пропустив?

Марія Левченко, депутат Держдуми РФ Микола Валуєв та Олександр Гогілашвілі Фото: twitter.com/censor_net

Користувачі соцмереж запропонували перевірити усіх посадовців на наявність російського громадянства на тлі цієї ситуації. А поліціянтів, які зупиняли його авто, забезпечити охороною, щоб не здійснилась помста.

При цьому винним у цій ситуації вважають і президента Зеленського, який у держвідомства набирає "пройдисвітів з темним минулим" та "відбірне бидло з російським паспортом":

  • "Резюме" в нього "чудове", як для чиновника. А ще, скоріш за все, далеко не кожне бикарство цього суб'єкту зафіксовано на "плівку".
  • Мерзотник! Я багато таких бачив в Офісі. Одну послав!
  • Та наркотрафік він налагоджував. Стратегічне постачання для ОП
  • Ох**нно жирно живе коштом українських платників податків чоловік секретарки Зеленського, колишній помічник Валуєва. Якийсь нескінченний п*здець.
  • Тільки відбірне бидло з російським паспортом в оточенні головного клоуна.
  • Дуже типова ситуація для нашої країни - бидло командує патріотами, яких зневажає! Питання єдине: так має бути завжди?!?
  • У Зе прям якийсь талант набирати в команду пройдисвітів з темним минулим. Вангую на наступній пресусі Зе буде говорити: "Гогілашвілі дуже потужний спеціаліст".
  • Ніякий Гогілашвілі б ніколи не зайняв цієї посади якби виконувалася норма про обов'язкове володіння держслужбовцем українською мовою, якби його рівень володіння усною і письмовою мовою перевіряла фахова комісія мовознавців. Який не який, але бар'єр для випадкових людей би був

Фото: twitter.com/vital_ovchar

Фото: t.me/allgolobutsky/16797

Фото: t.me/babak_mem/120

Фото: t.me/allgolobutsky

Фото: apostrophe.ua

Фото: apostrophe.ua

Фото: apostrophe.ua

Фото: facebook.com/babaandkit

Люди переконані, що розголос таки працює. Ситуації, як з Гогілашвілі, яскравий цьому приклад. Цю нечисть, вважають українці, потрібно вимітати мітлою з державних органів та й з України загалом. А такі приголомшливі новини тримають "в тонусі" та підвищують нашу русофобію, яка ще досі недостатня.

Читайте також