Вірити в Зеленського–патріота передчасно – нардепка

Климпуш-Цинцадзе розповіла, як вона ставиться до санкцій, які наклав президент
Ексклюзив
Вірити в Зеленського–патріота передчасно – нардепка
Іванна Климпуш-Цинцадзе (фото: КМУ)
2 Березня 2021, 15:19
читать на русском

Нардепка від "Європейської солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що президент однією рукою накладає санкції на проросійських політиків, а іншою – засуджує українських патріотів.

Про це Климпуш-Цинцадзе розповіла в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Зокрема нардепка заявила, що в цілому підтримує накладення санкцій на проросійських політиків і членів їх сімей, а також військових-зрадників.

Завжди підтримую дії, спрямовані на посилення національної безпеки. Водночас такі дії мають бути чітко продумані, відповідати закону, всім правилам і процедурам. Це треба і для того, щоб усе не відігралося назад у судах, і для того, щоб не спокушати президента узурповувати ще більше влади, - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Утім, нардепка переконана, що накладення санкцій аж ніяк не свідчить про патріотизм президента (досьє Володимира Зеленського).

Думаю, через санкції багато хто увірував у патріота Зеленського передчасно. Бо він однією рукою накладає санкції на п`яту колону, а другою тим часом садить патріотів і дозволяє олігархам купувати електроенергію в РФ. Так, санкції це добре, гучно, але одноразово. Це ще не тенденція до зміни політики плазування, а от те, у який спосіб їх запровадили, – продовження тенденції до посилення ручного керівництва державою, - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.


Контекст. 26 лютого Україна запровадила санкції проти військових командного складу, які зрадили країну. Їх позбавили звань і нагород, а майно арештували.

19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука), його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко (досьє Оксани Марченко) та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Читайте також

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака) та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1