Вишиванку Зеленського продали на аукціоні в США: хто та за скільки купив одяг

Президент одягав її на День вишиванки, 19 травня
Вишиванку Зеленського продали на аукціоні в США: хто та за скільки купив одяг
Вишиванка Зеленського на аукціоні в США, фото facebook.com/tatiana.vorozhko
5 Червня 2022, 23:25
читать на русском

У Вашингтоні в США вишиванку президента України Володимира Зеленського продали на аукціоні за 100 тисяч доларів.

Про це повідомили в "Голос Америки".

У п'ятницю, 3 червня, відбувся аукціон у рамках презентації програми United 24, на території Українського Дому, у Вашингтоні.

Вишита сорочка, яку президент України Володимир Зеленський одягав на День вишиванки, 19 травня, була продана на благодійному аукціоні за 100 тисяч доларів. Покупцем лоту стала юридична компанія Asters USA, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, програму United 24 створили для залучення коштів для допомоги Україні. Зокрема, кошти надходять на рахунки Національного банку та спрямовуються профільними міністерствами на потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України.

Також на благодійному аукціоні продали футболки із підписами українських футболістів Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, у яких вони грали проти збірної Шотландії, 1 червня. Також продали відомий керамічний кухоль у формі півника, схожий на той, що вцілів на шафі в обстріляному будинку Бородянки на Київщині. Обидва лоти коштували по 1700 доларів.

Також були розіграні: прапор України із підписом президента Зеленського, вино яке вціліло у сховищах, зруйнованих російськими обстрілами, поштові марки із цитатою українських військових на о. Зміїний та інші лоти, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, легендарний дорожній знак, який під час війни вказував напрямок російським бойовикам "Нах*й, знов нах*й, до росії нах*й",  продали на аукціоні за 631 тисячу грн.

Читайте також

1