Віталій Коваль очолив Фонд держмайна України

За відповідне рішення проголосували 279 парламентарів
Головне
Віталій Коваль очолив Фонд держмайна України
Віталій Коваль
21 Листопада 2023, 13:36
читать на русском

Верховна Рада сьогодні, 9 листопада призначила голову Фонду державного майна. Ним став керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Про це повідомляє у Telegram нардеп від голосу Ярослав Железняк.

Нагадаємо, інформація про можливе призначення Коваля на посаду голови ФДМУ надійшла від глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Своєю чергою нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк повідомив, що голосування в Раді про призначення заплановане на 9 листопада.

"Це один з "найстаріших" очільників областей (Рівненська область), призначений ще при Гончаруку у 9-го вересня 2019-го. Коли ще всі у ліфт вірили. Ну і втриматись 4 роки на посаді - це круто)))️", - писав нардеп.

Цього ж дня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до Верховної ради подання щодо призначення Коваля головою Фонду державного майна.

Від осені минулого року і до нинішнього Фондом державного майна керував Рустем Умєров. Потім він перейшов на посаду міністра оборони.

Хто такий Віталій Коваль

Віталій Коваль народився в місті Березне (Рівненська область) 28 липня 1981 року. Одружений, виховує двох доньок.

Закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю банківська справа, з присвоєнням кваліфікації магістра з банківської справи у 2003 році. У 2017 році Коваль здобув ступінь MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету.

Впродовж 2004-2006 роках працював у банківській сфері, зокрема в кредитному департаменті Укргазбанку.

За даними руху "Чесно", з 2006 по 2019 рік Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Коваль також є членом Національного олімпійського комітету України, перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби, віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби.

У вересні 2019 року був призначений на посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації.

1