Вітер нарешті стихне: синоптики про погоду на Водохреще

У двох областях збережеться значна сніголавинна небезпека
Вітер нарешті стихне: синоптики про погоду на Водохреще
Погода, ожеледь Фото: Парламент.UA
18 Січня 2022, 15:33
читать на русском

На свято Водохреще в Україні прогнозується спокійна погода з морозцем, проте без вітру, який кілька діб вирував в країні.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що 19 січня на територію України буде впливати гребінь антициклону DIETER - нарешті стихне вітер.

Атмосферні фронти відходять у східному напрямку, і вночі ще трохи на Лівобережжі сніжитиме, але вдень вже переважатиме всюди спокійна погода. Вночі буде дещо морозніше, адже хмари відступлять і приземне тепло швидко вивільнятиметься у навколишній простір, - йдеться у повідомленні.

У більшості областей очікується хмарна погода з проясненнями, без опадів.

Лише вночі на Лівобережжі та в Карпатах можливий невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер північно-західний з переходом у західних та північних областях на південно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря вночі 5-10° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; в Карпатах та на північному сході країни вночі 9-14°, вдень 4-9° морозу.

У Київській області хмарно з проясненнями, без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер 7-12 м/с.

Температура повітря вночі 6-8° морозу, вдень 0-2° морозу.

У зв'язку зі снігопадами та хуртовинами 19 січня на високогір'ях Закарпатської та Івано-Франкiвської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Синоптики УГМЦ кажуть, що вночі 19 січня на Лівобережжі, в вдень 20 січня у західній частині можливий невеликий сніг, в Карпатському регіоні помірний сніг. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с. До 21 січня температура повітря становитиме: вночі 2-9° морозу, вдень від 4° морозу до 2° тепла. У Карпатах, 19-20 січня і у північно-східній частині вночі 7-13°, вдень 1-6° морозу.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що найближчої ночі температура повітря в Україні знизиться до -4-9 градусів, а на північному сході навіть становитиме -10-15 градусів.

Вдень на Водохреще очікується -2-5 градусів, на Полтавщині, Сумщині, Харківщині -5-8 градусів.

Ніяких серйозних опадів завтра не буде, лише в східній частині політає святковий сніг. На дорогах - ожеледиця, на трасах - сіль і каша, на тротуарах - всього потроху, - каже вона.

У Києві 19 січня вітер стихне, сніг малоймовірний. Вночі до -8 градусів, вдень -1-3 градуси. Ожеледиця.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що температура повітря в лютому буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також

1