Власник будинку, в якому проживали родини Гогілашвілі і Буданова, є громадянином Росії - ЗМІ

В`ячеслав Стрєлковський та його дружина Діана отримали паспорти в Криму у 2015 році
Власник будинку, в якому проживали родини Гогілашвілі і Буданова, є громадянином Росії - ЗМІ
Будинок. де проживають Буданов, Левченко і Гогілашвілі (скріншот відео)
11 Січня 2022, 14:54
читать на русском

В'ячеслав та Діана Стрєлковські - власники будинку, в якому проживали помічник президента Марія Левченко, заступник міністра МВС Гогілашвілі та начальник ГУР МО Буданов, згідно з базами РФ, є громадянами Росії, та отримали паспорти у липні 2015-го в Криму.

Про це на своїй сторінці у Фейбуці написав журналіст Юрій Бутусов.

Мені відома ця особа. Публічно я, чесно кажучи, не дуже пам'ятаю, у чому його звинувачували. Але цю особу пов'язували з незаконним обігом готівки. "Обнал" - так сказав про В'ячеслава Стрєлковського Кирило Буданов - начальник Головного управління розвідки Міноборони, цитує Бутусов.

Про таємничого мільярдера В'ячеслава Стрєлковського відомо небагато, він не вивішує свої фотографії в інтернет, і уникає спілкування з журналістами, хоча у нього є розкішний маєток у селищі Козин на цілий гектар. У деяких медіа про нього пишуть нібито про одного з головних "конвертаторів", співвласника платіжної системи GlobalMoney, яка нібито обертає і переводить в готівку мільярди гривень щомісяця. Ця інформація потребує перевірки, зазначив журналіст.

Стрєлковський прославився, коли з'ясувалося, що саме в його будинку в селі Хотів проживає найближча до президента Зеленського людина - помічник Марія Левченко, разом зі скандально відомим Олександром Гогілашвілі, а також, що не менш дивно, з начальником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим та його дружиною Маріанною.

Одним із факторів скандалу з призначенням Гогілашвілі заступником міністра є те, що, згідно з російськими базами даних, він досі є громадянином РФ і має російський паспорт. Однак, Гогілашвілі в інтерв'ю виданню "Бабель" заявив, що російського громадянства не має, і став громадянином України у 2019 році. Правоохоронні органи, які проводили спецперевірку, жодних заяв із цього приводу не зробили.

Згідно з російськими базами даних, які ми змогли знайти, і В'ячеслав Стрєлковський та його дружина Діана Стрєлковська значаться в доступних джерелах як громадяни Росії. – написав Бутусов.

7 липня 2015 року В'ячеслав та Діана Стрєлковські, згідно з доступними даними, отримали російські паспорти у Сімферополі. 9 липня паспорт було вручено, на документі підпис Стрелковського, тобто можна припустити, що діяв він усвідомлено, це була автоматична видача. У документі про видачу значиться, що паспорт замінюється натомість того, що оформлено навесні 2014-го.

Місце реєстрації Стрілковських у Криму згідно з документом – Ялта, вулиця Ялтинська, будинок 34.

Ми провели перевірку даних по загальнодоступній базі Федеральної податкової служби РФ через перевірку ІПН – індивідуального податкового номера. Внесли в базу номер нібито російського паспорта Стрєлковського, його прізвище, ім'я, по батькові, рік і дату народження. І виявилося, що такий громадянин в РФ в базі значиться, і свій податковий номер має, ось введіть дані з документів, перевірте: https://service.nalog.ru/inn.do, - констатував Бутусов.

Журналіст зазначив, що безумовно, ця інформація потребує ретельної перевірки в Україні і висловив сподівання, що цим займуться правоохоронні органи.

Нагадаємо, глава Головного управління розвідки Кирило Буданов тимчасово проживав в будинку зі скандальним ексзаступником голови МВС Олександром Гогілашвілі та його дружиною, помічницею Зеленського Марією Левченко. За даними ЗМІ, будинком володіє Діана Стрелковська – дружина В'ячеслава Стрелковського, якого "ЗМІ називають організатором конвертцентрів". Буданов сказав, що йому відомо про власника будинку.

Читайте також

1