ВООЗ та МОЗ України підписали дворічну Угоду про співпрацю: що це означає

Угодою також передбачене фінансування медичної сфери України
ВООЗ та МОЗ України підписали дворічну Угоду про співпрацю: що це означає
Підписання дворічної Угоди про співпрацю між МОЗ України та ВООЗ (фото: МОЗ / Facebook)
5 Листопада 2020, 22:11
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України та Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у четвер, 5 листопада, підписали Угоду про співробітництво ще на два роки.

Про це повідомила пресслужба МОЗ України у Facebook.

Зазначається, що угода дозволить:

  • продовжити співробітництво із ВООЗ;
  • розширити доступ населення до якісних послуг охорони здоров'я;
  • розробити та впровадити стратегії та реформи фінансування охорони здоров'я для досягнення прогресу у напрямку універсального охоплення послугами охорони здоров'я;
  • покращити доступ до основних лікарських засобів, вакцин;
  • покращити діагностики та обладнання для первинної медичної допомоги;
  • посилити потенціал готовності держави до надзвичайних ситуацій.

Читайте також

Угода про співпрацю забезпечує чітку "дорожню карту" нашої подальшої співпраці. Фінансування, передбачене Угодою, є важливим внеском у наші спільні зусилля, тому що разом із постійною технічною підтримкою ВООЗ, особливо на регіональному рівні, це значно зміцнить наш потенціал для впровадження змін, – зазначив глава МОЗ Максим Степанов.

Степанов (досьє Максима Степанова) запевнив, що Україна виконає закріплені в угоді зобов’язання. Він підкреслив, що ВООЗ є важливим партнером для України, особливо в умовах пандемії.

Наша чітка ціль – забезпечити гідні умови надання медичних послуг для українців. Реформа медицини є нашим пріоритетом, зокрема, йдеться про модернізацію медицини, зменшення корупції в цій сфері та забезпечення повноцінного захисту, – наголосив міністр.

Читайте також

Нагадаємо, що ВООЗ – спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй, яка опікується проблемами охорони здоров'я у світовому масштабі. Її штаб-квартира розташована в Женеві (Швейцарія). До складу ВООЗ входять 194 країни.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адганом Гебреєсус закликав лідерів країн усього світу не вдаватися до політизації ситуації з пандемією COVID-19.

1