Всього за п'ять годин: безпілотник доставив поштову посилку з Києва до Львова

Відправлення летіло зі швидкістю 100 км/год
Всього за п'ять годин: безпілотник доставив поштову посилку з Києва до Львова
Безпілотник, фото Нова пошта
18 Листопада 2021, 23:18
читать на русском

У середу, 17 листопада, з Києва до Львова безпілотник доставив поштову посилку вагою понад два кілограми за п'ять годин.

Про це повідомила Нова пошта.

Для Нової пошти це перший досвід доставки вантажу безпілотником із власного терміналу на термінал – з київського (КІТ) на львівський (ЛЕО). Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником з Києва до Харкова точками сполученнями були міські аеродроми. Сьогодні для польоту використали БПЛА, який має вертикальний зліт та не потребує розгону, тому може доставляти безпосередньо до місця призначення, - сказав Володимир Масюк, директор департаменту з досліджень та розробки Нової пошти.

Зазначили, що безпілотник подолав відстань у 500 км. Зокрема, о 9:00 безпілотник піднявся у повітря, а через п'ять годин був у Львові.

Додали, що безпілотник може підійматися на висоту до 900 метрів та бути у повітрі до 12 годин без додаткової підзарядки. Також він має вантажність до 16 кг.

 Дальність каналу зв’язку для дистанційного управління становить 200 км. На борту знаходяться резервні канали зв’язку, які дозволяють керувати апаратом з будь-якої точки України, - пояснили на Новій пошті.

Нагадаємо, що у березні компанія "Нова пошта" попередила українців про підвищення тарифів на послуги доставлення і упаковування відправлень з 20 березня.

Читайте також

1