Втік до мами на Волинь: ДБР повідомило, де був Дудін після вторгнення РФ

24 лютого Дудін намагався перешкодити роботі керівництву області
Втік до мами на Волинь: ДБР повідомило, де був Дудін після вторгнення РФ
Романа Дудіна звільнили з посади начальника УСБУ Харківщини. Фото: Associated Press
12 Вересня 2022, 18:18
читать на русском

Колишній керівник СБУ в Харківській області Роман Дудін після повномасштабного вторгнення РФ втік до мами на Волинь, а повернувся лише у березні.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на Державне бюро розслідувань.

24 лютого Дудін намагався перешкодити роботі керівництву області, відмовився відповідно до вимог закону переходити у підпорядкування командувача угрупування військ Харків - начальника штабу оборони Харкова і хотів керувати обороною сам.

Коли зрозумів, що у нього не виходить "захопити владу" в регіоні, і побачивши, що місту загрожує реальна небезпека, 25 лютого втік до мами на Волинь. Повернувся до Харкова лише у березні, коли небезпека вже не була настільки гострою та почав імітувати бурхливу діяльність, - зазначили у відомстві.

Це доповіли президенту України Володимиру Зеленському, після той його одразу звільнив. Також Дудін знову повернувся на Волинь до мами після офіційного звільнення.

Дізнавшись, що проти нього порушено кримінальне провадження і готується підозра, він почав розміщувати на своїй фейсбук-сторінці відео зі своїми "роздумами", тощо для дискредитації влади. 11 вересня йому було оголошено про підозру. Затримали його на Волині та доставили в Київ, - додали в ДБР.

Наразі Печерський суд Києва обирає йому запобіжний захід – ДБР просить арешт без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, що 29 травня президент України Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади глави Управління СБУ у Харківській області. Тоді глава держави сказав, що посадовець "не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто". Інформацію щодо Дудіна перевіряло ДБР.

Сам глава Харківського обласного управління СБУ Роман Дудін вважає несправедливим таке рішення і згоден на поліграф, щоб спростувати звинувачення на його адресу. Також Дудін пояснив, чому його затримали - він вважає це політичним замовленням. 

Читайте також наш матеріал: Звільнення та службові перевірки: що відбувається в СБУ й ОГП та хто тепер ними керує

Читайте також

1