Вулканічний попіл в Україні: синоптикиня розповіла, як це вплинуло на українців

У повітрі зменшилася кількість азотної та сірчаної кислоти
Ексклюзив
Вулканічний попіл в Україні: синоптикиня розповіла, як це вплинуло на українців
Хмари, погода (фото: Pexels)
2 Листопада 2021, 10:20
читать на русском

 Хмари з вулканічним попелом з Канарських островів, які досягли України, не принесли жодного лиха. Попіл був у верхніх шарах - вище 10 км.

Про це розповіла синоптикиня Тетяна Негадайлова ексклюзивно для Парламент.ua.

Але в ці дні було навіть зменшення кількості азотної і сірчаної кислоти у повітрі. Український Гідрометцентр фіксував, що хвиля потепління, яку ми спостерігали  минулого тижня, справді прийшла звідти - з південного заходу, з тих районів. Але ці шари повітря підіймаються досить високо, і осідають не у нас, - сказала Тетяна Негадайлова.

Вона зазначила, що шари з попелом розсіялися в атмосфері. Вони рухалися з південного заходу на північний схід через територію України до Білорусі та Росії.

Наразі жодного сплеску збільшення певних речовин на наших постах ми не спостерігаємо. Ці потоки "перебудовуються" з західних скоріше навіть на південні, тож до нас незабаром навіть африканське тепло буде надходити, - додала синоптикиня.

Нагадаємо, вулкан Кумбре-В'єха почав виверження на початку жовтня. Мешканцям Канарських островів влада радить обмежити час перебування на відкритому повітрі, а вразливі групи, зокрема, дітей і літніх людей, просять залишатися вдома.

Читайте також

1