Wikipedia обновила дизайн сайту

Це перше суттєве оновлення десктопу за останні 10 років
Wikipedia обновила дизайн сайту
Вікіпедія
20 Січня 2023, 19:19
читать на русском

Онлайн-енциклопедія Wikipedia уперше за понад 10 років зробила суттєвий редизайн десктопної версії сайту. Серед оновлень — зміст, шапка сайту, що прокручується, та зміна місця кнопки для перемикання мов.

Про це повідомила громадська організація Wikimedia Foundation.

Відтепер пошук статей полегшується через використання зображень та описів. Окрім цього, інструменти для перемикання мов зʼявляться у більш помітному місці, а шапка сайту буде прокручуватися під час прогортування сторінки. У компанії зазначили, що це дозволить користувачам зосередитися на читанні та редагуванні. Також з’явиться зміст, який дозволить орієнтуватися під час читання.

Понад 30 груп волонтерів з різних країн світу, від Індії до Аргентини, брали участь у концептуалізації, розробці продукту, тестуванні та розгортанні. Окрім цього, вдосконалення додатково сформували за допомогою глобальних досліджень та відгуків користувачів.

Розробники наголосили, що залишили всі старі функції — жодної не видалили.

Оновлений інтерфейс доступний в англомовній версії сайту. Інші версії оновлюють поступово.

Нагадаємо, українська онлайн-енциклопедія Вікіпедія опублікувала рейтинг найпопулярніших статей, які читали у 2022 році. Також цьогоріч український розділ читали понад мільярд разів, що стало рекордом за весь час його існування.

Найпопулярнішою статтею стала "Російське вторгнення в Україну (2022)" — її переглянули 3 715 590 разів. Друге та третє місце посіли статті про радника Офісу президента Олексія Арестовича та першого голову Української народної республіки (УНР) Степана Бандеру (він уперше став найпопулярнішим історичним діячем).

Читайте також

1