Яйця Фаберже, картини та золото дружини Медведчука віддадуть на потреби ЗСУ

Сума виявленого майна встановлюється
Важливо
Яйця Фаберже, картини та золото дружини Медведчука віддадуть на потреби ЗСУ
Віктор Медведчук і Оксана Марченко (Фото: Главком)
19 Квітня 2022, 13:14
читать на русском

Офіс Генпрокурора планує арештувати активи Оксани Марченко, дружини затриманого Віктора Медведчука, а кошти, отримані від їх продажу, передадуть на потреби ЗСУ та відбудови зруйнованої інфраструктури.

Про це повідомили в Нацполіції в Facebook.

Слідчі Головного слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції здійснюють досудове розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина народного депутата Віктора Медведчука, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що поліцейські провели обшуки на Київщині та виявили близько ста картин, антикварні речі, мисливську гвинтівку, пістолет "BUL", 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, та яйця Фаберже.

Нині встановлюється сума виявленого майна.

Офісом Генерального прокурора вже готуються клопотання про накладання арешту. Надалі арештовані активи будуть передані в управління до АРМА. Кошти, отримані від реалізації арештованих активів, можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, СБУ затримала Віктора Медведчука 12 квітня. Згодом стало відомо, що ФСБ рф намагалась вивезти його спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви.

Дружина олігарха Оксана Марченко після затримання політика почала масово публікувати звернення до президентів різних країн з вимогою сприяти визволенню депутата.

Читайте також наш матеріалНовий "чмоня" або як соцмережі глузують із затриманого олігарха-втікача Медведчука (фото) 

Читайте також