Як отримати "ковідну тисячу" тим, хто вакцинувався за кордоном: пояснення Мінцифри

Наразі до програми підключені шість банків, в процесі підключення ще 13
Як отримати "ковідну тисячу" тим, хто вакцинувався за кордоном: пояснення Мінцифри
Гроші, купюри (фото: УНІАН)
22 Грудня 2021, 14:24
читать на русском

У межах програми "єПідтримка" українці, які отримали COVID-щеплення за кордоном, зможуть отримати "ковідну тисячу". Для цього треба звернутися до сімейного лікаря.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу.

Це системно запрацювало у всій країні – можливість внести сімейними лікарями інформацію про те, що ви отримали щеплення за кордоном, до електронної медичної системи. Після цього людина зможе згенерувати "ковідний" сертифікат в "Дії" і отримати послугу. Сьогодні є такий чіткий алгоритм, - сказав він.

За його словами, наразі до програми підключені шість банків, в процесі підключення ще 13. Федоров  допустив можливість того, що людям, які з певних причин не можуть розраховуватися онлайн картками, почнуть видавати і пластикові картки.

Нагадаємо, 15 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року. Проте з 13 грудня, повнолітні українці, які щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень.

Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми "еПідтримка", від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також

1