Тариф на електроенергію зросте з 1 червня до 4-4,5 гривні за кіловат - нардеп Нагорняк
Вже у ці вихідні українці відзначатимуть одне з найбільших релігійних свят – Світле Воскресіння Христове. До свята готують традиційні великодні частування – паски, крашанки, шинку та інші страви.
Фахівці Держпродспоживслужби у Кіровоградській області на власній Facebook-сторінці розповіли, як правильно зберігати продукти до великоднього столу.
Паски
Фахівці пояснили, що найкраще зберігати паски в темному та прохолодному місці.
"Великодня здоба важка та довго остигає в середині, а тому, при домашньому приготуванні, її залишають на 5-7 годин після охолодження під рушником. Потім паску можна покласти в поліетиленовий чи паперовий пакет. Варто слідкувати, щоб на стінках пакета не утворювався конденсат. Адже надмірна волога спричиняє появу на продукті цвілі та грибку", – йдеться у повідомленні.
У випадку, якщо паска трохи зачерствіла, то її можна розігріти у мікрохвильовій печі. Деякі з пасок готують сухарі та вже у зміненій формі споживають їх.
Також господині на свято готують сирні паски. У Держпродспоживслужбі наголосили, що перед приготуванням такої паски слід звернути увагу на маркування та термін придатності інгредієнтів (сиру, яєць, родзинок та). Зберігати сирну паску необхідно в холодильнику.
Крашанки та писанки
Для приготування крашанок на Великдень необхідно звернути увагу на дату, яка вказана на упаковці для яєць.
"Так, в холодильнику при температурі 2-4 градуси варені яйця (без тріщин та пошкоджень) можуть простояти до 1-2 тижнів. При кімнатній температурі їх краще не зберігати і спожити протягом 12-24 годин після приготування", – йдеться у повідомленні.
Шинка
На Великдень також заведено готувати шинку. Щоб цей продукт не став причиною харчового отруєння, його зберігають у холодильнику.
Якщо шинку купують в магазині, то важливо звернути увагу на її термін придатності та умови зберігання, які зазначаються на пакуванні.
"Пам’ятайте, в разі наявності ознак зіпсованого продукту (вигляд, запах, стороння рідина тощо), не споживайте його", – резюмували у Держпродспоживслужбі.
Читайте також