Як згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія, якщо у вас одне щеплення: інструкція

Сертифікат буде створено у форматі PDF
Важливо
Як згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія, якщо у вас одне щеплення: інструкція
Ковід-сертифікат на Дії Фото: https://t.me/virus_stories/449
28 Жовтня 2021, 13:30
читать на русском

В Україні запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати, які можна буде отримати після вакцинації від коронавірусу.

Вони впроваджені для того, аби вакциновані люди могли обійти обмеження, що діятимуть на період карантину.

Щоб згенерувати COVID-сертифікат про одну дозу вакцинації на порталі "Дія", потрібен лише електронний підпис. Діятиме "жовтий" COVID-сертифікат  120 днів.

Завдяки цьому підпису люди, які не мають ID-картки чи біометричного закордонного паспорта, або не користуються застосунком "Дія" — зможуть отримати сертифікат.

Як згенерувати сертифікат на порталі:

  • Авторизуйтеся на порталі.
  • У меню "Послуги" натисніть пункт "Здоров’я", а потім — "COVID19-сертифікат про вакцинацію".
  • За допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) підпишіть заяву на отримання сертифіката та дайте згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у "Дію".

Сертифікат сформується у форматі PDF. Ви можете зберегти його у себе на девайсі та показувати QR-код з екрана або ж роздрукувати його.

Нагадаємо, наразі існують декілька видів COVID-сертифікатів:

"Жовтий" внутрішній, що генерується після щеплення першою дозою дводозної вакцини. Він діє 120 днів та доступний у застосунку Дія на iOS. Згодом буде і на Android.

"Зелений" внутрішній, що генерується після повного курсу вакцинації. Він діє 365 днів.

Міжнародний COVID-сертифікат, що також генерується після повного курсу вакцинації на 365 днів. Але у кожної країни є свої терміни дії сертифікатів, то ж радимо заздалегідь перевіряти цю інформацію перед подорожжю на сайті МЗС.

Міжнародний сертифікат можна також згенерувати і роздрукувати на порталі Дія. Так українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або "Дія.Підпису", зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Документ сформується у форматі PDF. Ви можете його роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана. Як згенерувати міжнародний COVID-сертифікат на порталі Дія, дивіться у відео:

Міжнародні COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані в ЄС, а українці можуть вільно подорожувати до щонайменше 43 країн. Список розширюється щомісяця, його можна перевірити за посиланням.

Як згенерувати COVID-сертифікат у мобільному застосунку Дія:

Сертифікат можна згенерувати в декілька кліків. Для цього потрібно оновити застосунок в AppStore або Google Play. Потім у застосунку "Дія" потрібно натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та натиснути "Отримати сертифікат".

Далі "Дія.Підписом" підписати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до "Дії" — і все. Дані про вакцинацію підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку.

Читайте також наш матеріал: Кольорові COVID-сертифікати запровадили в Україні: як отримати та які проблеми виникають

Читайте також