Янукович у Мінську чекав захоплення України в березні - Данілов

За 19 днів Кремль планував захопити не тільки столицю, а й усю Україну, включно зі Львовом
Важливо
Янукович у Мінську чекав захоплення України в березні - Данілов
Віктор Янукович Фото: informator.press
5 Січня 2023, 12:12
читать на русском

7 березня Кремль відправив у Мінськ президента-втікача Віктора Януковича, бо сподівався до цього дня захопити Київ і всю лівобережну Україну.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Росія підготувала два плани щодо захоплення України. Першим етапом було захоплення лівобережжя та Києва, а потім планувалося захопити всю територію України, зокрема і Львів.

У них було два плани. Перший план у них був: до 7 березня вони мають закінчити повністю те, що стосується Лівобережжя, що стосується Києва. Це був останній термін. І саме цього дня один громадянин Росії, а в минулому громадянин України Янукович перебував у Мінську, тому що він мав 7 березня вже перебувати в інших містах на території нашої країни", - зазначив Данілов.

За його даними, після захоплення Києва росіяни хотіли захопити всю територію України, включно зі Львовом, за 19 днів.

Нагадаємо, у вересні Європейський суд загальної юрисдикції задовольнив позов експрезидента України Віктора Януковича проти Ради ЄС. Таким чином Європейський суд скасував рішення щодо продовження блокування активів Віктора Януковича в Україні. Відповідне рішення ухвалили також щодо його сина Олександра, колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки та його сина Артема.

Читайте також

1