Японія дозволила вакцинуватися препаратом Pfizer

Вже у другій половині лютого розпочнеться процес вакцинації
Японія дозволила вакцинуватися препаратом Pfizer
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech Фото: NHEE News
14 Лютого 2021, 20:21
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я, праці і добробуту Японії офіційно дозволило використання вакцини від коронавірусу виробництва американської фармацевтичної компанії Pfizer.

Про це оголосило японське відомство на своєму сайті.

Препарат Pfizer став першим, схваленим для застосування в Японії. Раніше експертна комісія при японському МОЗ також дала добро на використання вакцини від Pfizer.

Вакцинація в Японії, як очікується, почнеться в другій половині лютого і буде проходити в декілька етапів. В першу чергу вона торкнеться приблизно 4 млн медичних і соціальних працівників. Потім будуть щеплені близько 36 млн осіб старше 65 років. Після цього кампанія пошириться на 8,2 млн жителів Японії з хронічними захворюваннями, і тільки в травні вакцини зможуть отримати інші категорії громадян.

Читайте також

Зазначається, що вакцинація в Японії для всіх місцевих жителів, включаючи іноземних громадян, буде безкоштовною — для цього парламент країни в кінці минулого року прийняв спеціальний закон.

Нагадаємо, 9 лютого повідомлялося, що компанії Pfizer/BioNTech подадуть документи на реєстрацію своєї вакцини проти коронавірусу в Україні вже 11 лютого.

В Україні планують провакцинувати щонайменше 60% громадян, аби побороти коронавірусну інфекцію. До того ж вакцинація в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає