Японія та Сингапур евакуюють громадян з України

Вже майже 40 країн світу закликали своїх громадян залишити територію України
Головне
Японія та Сингапур евакуюють громадян з України
Коронавірус в Японії (фото: Anadolu Agency)
14 Лютого 2022, 10:01
читать на русском

Міністерство закордонних справ Японії вирішило скоротити кількість співробітників посольства в Україні через загрозу вторгнення Росії в країну та оголосило про евакуацію дипломатів.

Про це повідомляє NHK.

Зазначається, що робота дипмісії матиме обмежений характер.

У МЗС закликали японських громадян якнайшвидше покинути українську територію.

Також про евакуацію своїх громадян заявили у Сінгапурі.

Міністерство закордонних справ Сінгапуру рекомендувало громадянам, які перебувають в Україні, негайно залишити територію цієї країни.

На Україні та в прилеглій до неї території наростає напруженість. Рекомендуємо громадянам Сінгапуру, які перебувають у цій країні, терміново залишити Україну, - йдеться у повідомленні.

Раніше 35 країн світу рекомендували своїм громадянам виїхати з України. Серед них: Великобританія, Австралія, Латвія, Ізраїль, Канада, Греція, Нова Зеландія, Нідерланди, Норвегія, США, Фінляндія, Чорногорія, Естонія, Південна Корея, Японія, Бельгія, Німеччина, Литва, Кувейт, Ірак, Італія, Іспанія, ОАЕ, Саудівська Аравія, Швеція, Словенія, Йорданія, Палестина, Марокко, Люксембург, Багами, Північна Македонія, Албанія, Болгарія, Бахрейн та Кіпр.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни з Росією. Байден також зазначив, що навіть якщо президент Росії Володимир Путін виявиться "досить дурним, щоб вдертися в Україну", то він "досить розумний, щоб не робити нічого, що може негативно позначитися на американських громадянах".

Читайте також

1