МЗС Канади відкликало другорядних співробітників з посольства в Україні

Команду посольства Канади підсилять іншими дипломатичними особами
МЗС Канади відкликало другорядних співробітників з посольства в Україні
Канада-Україна (фото: picabu)
31 Січня 2022, 10:53
читать на русском

Міністерство закордонних справ Канади повідомило про відкликання другорядних співробітників і членів сімей працівників посольства в Україні. Водночас до Києва приїдуть нові спеціалісти, а дипломатична місія продовжить працювати.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Канади (Global Affairs Canada).

Канада ухвалила рішення тимчасово відкликати неосновних канадських співробітників та тих, хто залишився на утриманні, з посольства Канади в Україні, - зазначили у МЗС.

У дипломатичному відомстві нагадали, що команду посольства Канади в Києві підсилять "посадовими особами, які мають досвід у таких галузях, як реформа сектору безпеки, управління конфліктами, демократичні реформи, консульські служби та дипломатія". Вони займатимуться підвищенням дипломатичного потенціалу, дозволять продовжувати оцінювати та реагувати на ситуацію, що розвивається, на підтримку України.

Нагадаємо, що 24 січня Державний департамент США дав дозвіл на добровільний від’їзд держслужбовців США та наказав виїхати членам родин в обов'язковому порядку з посольств у Києві. Велика Британія ухвалила таке ж рішення.

Водночас Європейський Союз не бачить якихось конкретних причин для евакуації родин своїх дипломатів з України. Наразі тривають переговори з російською стороною.

Читайте також

1