ЮНІСЕФ назвало ризики повільної вакцинації проти коронавірусу в Україні

Частина населення не довіряє уряду
ЮНІСЕФ назвало ризики повільної вакцинації проти коронавірусу в Україні
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
8 Лютого 2021, 14:58
читать на русском

Повільна вакцинація в Україні, яка повинна розпочатись наступного тижня, несе в собі декілька ризиків.

Про це заявила глава представництва ЮНІСЕФ Лотта Сільвандер у ході всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді".

Мені здається, що тут є декілька ризиків. По-перше, ми говорили про питання довіри. Якщо вакцинація не буде проводитися оперативно, і люди помітять, що погана організація, розподіл не спрацьовує, то це вплине негативно на їхню довіру до кампанії, яку проводить уряд, - сказала вона.

Читайте також

З іншого боку будуть певні політично чутливі моменти, не лише всередині України, а й у сусідніх країнах.

Тому що можуть бути побажання закрити кордони, особливо країни ЄС, які є сусідками України. Це впливатиме на торгівлю, на наукові обміни тощо. Ефект вакцини не буде тривати завжди, і треба буде думати вже про другу хвилю вакцинації, - заявила Сільвандер.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає