ЮНІСЕФ передасть українським вчителям 5050 ноутбуків

Девайси отримають ті освітяни, школи яких пошкоджено чи зруйновано
ЮНІСЕФ передасть українським вчителям 5050 ноутбуків
Ноутбук MacBook Air (фото: Pinterest)
15 Червня 2022, 12:45
читать на русском

Українських вчителів, які постраждали від війни, забезпечать ноутбуками.

Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, за погодженням Міністерства та місцевих органів управління освітою ЮНІСЕФ передає 5050 ноутбуків для вчителів, школи яких пошкоджено чи зруйновано.

Їх отримають освітяни Сумщини, Житомирщини, Київщини, Миколаївщини, Чернігівщини, Харківщини, Запоріжжя, Донеччини, Херсонщини та Луганщини. Частину ноутбуків буде передано до Закарпатської області для переміщених учителів.

Забезпечити вчителів необхідними девайсами – пріоритетне завдання задля відновлення повноцінного освітнього процесу. Тисячі освітян, рятуючи життя, були вимушені евакуюватися з гарячих точок та потенційно небезпечних регіонів, часто не маючи можливості взяти найнеобхідніше, - додав міністр (досьє Шкарлета).

Він подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку освітян і плідну співпрацю задля відновлення сфери освіти України.

Раніше уряд виділив 980 млн гривень для покупки ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій Україні.  З урахуванням співфінансування очікується, що середня вартість ноутбука - близько 20 тисяч гривень.

Також Google передасть 43 тисячі ноутбуків Chromebook для українських вчителів. Ці гаджети будуть розподілені не тільки між ЗЗСО, а й профтехами.

1