З 1 жовтня Україна отримає "митний безвіз" - Шмигаль

Наша країна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій
Головне
З 1 жовтня Україна отримає "митний безвіз" - Шмигаль
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
26 Серпня 2022, 14:00
читать на русском

Україна отримає "митний безвіз" цього року - це може статися вже 1 жовтня.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

Україна отримає "митний безвіз" уже цього року! Вчора Об’єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит і спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою - учасницею конвенцій, - написав він.

За словами прем'єра, "митний безвіз" - це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу.

Шмигаль каже, що "митний безвіз" - один із ключових напрямів побудови в Україні зручної та прозорої митниці.

Також зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, триває робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці надається її діджиталізації, зокрема зручному розмитненню авто через "Дію", - додав голова українського уряду.

Нагадаємо, у липні 2022 року Єврокомісія ухвалила рішення щодо запрошення України до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами.

15 серпня Верховна Рада на засіданні 15 березня ухвалила закон №7420 про "митний безвіз" із Євросоюзом.

1