З Нацбанку звільнився ще один директор департаменту

Денис Новиков звільнився за згодою сторін
Важливо
З Нацбанку звільнився ще один директор департаменту
Будівля Національного банку України (НБУ) Фото: УНІАН
20 Липня 2021, 20:24
читать на русском

Директор департаменту виїзних перевірок НБУ Денис Новиков звільнився з Національного банку України.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

НБУ повідомило, що Новиков завершує роботу за угодою сторін. Виконання обов’язків директора Департаменту виїзних перевірок покладено на Андрія Казака, заступника директора департаменту – начальника першого управління перевірок банків та фінансових груп.

Сам же Департамент виїзних перевірок реорганізовано в Департамент інспектування.

Така зміна в структурі НБУ спрямована на підвищення ефективності виконання функцій щодо планування, організації та здійснення ефективного нагляду у формі інспекційних перевірок банків та небанківських фінансових установ, а також вдосконалення структури Національного банку, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Новиков з 1996 до 2001 року та з 2014 до 2018 року працював у підрозділах пруденційного нагляду Національного банку.

Нагадаємо, за останні два тижні з Національного Банку України звільнилась низка директорів департаментів, їх заступників та провідних спеціалістів. Своє звільнення вони пояснили тим, що керівництво головного регулятора країни повернуло в цю установу практику радянського ухвалення рішень: коли голова Нацбанку одноосібно вирішує, що як і кому робити.

Детальніше про скандал з масовим звільненням у НБУ та нову політику керівництва банку читайте у матеріалі Парламент.UA:  Що спричинило масові звільнення та чи стане Нацбанк "ручним песиком".

Читайте також