З жовтня окрема категорія пенсіонерів отримає доплату - міністр

Старшим за 75 років українцям доплатять по 400 грн
Головне
З жовтня окрема категорія пенсіонерів отримає доплату - міністр
Пенсіонер в банку (Фото: depositphotos)
4 Червня 2021, 12:45
читать на русском

Пенсіонери віком від 75 до 80 років з 1 жовтня отримають доплату до пенсії в розмірі 400 грн, а мінімальну пенсію для них буде встановлено на рівні 2500 грн.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час виступу у Верховній Раді.

За її словами, цього року продовжено виплату 500 грн особам 80+ і забезпечено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2600 грн.

З 1 жовтня доплату до пенсії в розмірі 400 грн отримають пенсіонери у віці від 75 до 80 років. Для них мінімальну пенсійну виплату буде встановлено на рівні 2500 грн, - сказала Лазебна.

Вона зазначила, що після зменшення в 2016 році розміру ЄСВ, удвічі скоротилися надходження до Пенсійного фонду, які могли бути спрямовані на підвищення рівня пенсійного забезпечення.

Тому, сказала міністерка, за дорученням президента уряд почав впроваджувати додаткові соціальні програми - це адресна допомога для 2,4 млн пенсіонерів старших від 75 років, це щомісячні компенсаційні виплати для 0,5 млн осіб, у яких страхового стажу 30 років у жінок і 35 років у чоловіків, і це цільові доплати для 1,7 млн пенсіонерів з низькими розмірами зарплат, які вони отримували в період їх трудової діяльності.

Починаючи з наступного року ці фіксовані розміри індексуватимуться і таким чином збільшуватись, - повідомила Лазебна.

Нагадаємо, 2 червня Кабінет міністрів України затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також

1