За загибель людей у ТЦ в Кременчуці можуть відповісти власники закладу

Керівництво ТРЦ нехтувало сигналами повітряної тривоги
Головне
За загибель людей у ТЦ в Кременчуці можуть відповісти власники закладу
Наслідки обстрілу ТРЦ у Кременчуці Фото: https://t.me/dsns_telegram/7963
28 Червня 2022, 15:41
читать на русском

Співробітників ТЦ у Кременчуці, який було знищено внаслідок рашистського обстрілу, можуть притягнути до відповідальності за те, що заклад не реагував на сигнали повітряної тривоги.

Про це заявила генпрокурорка України Ірина Венедиктова.

За її словами, якщо слідство доведе, що співробітники ТЦ знехтували заходами безпеки людей під час повітряної тривоги, їх притягнуть до відповідальності.

Ми платимо ціною життів за нехтування безпекою, борючись із ворогом, який щодня накриває вогнем школи, садки, лікарні і житлові будинки. Поставила завдання правоохоронній системі також дати оцінку ситуації, чому громадський об‘єкт не був евакуйований під час повітряної тривоги. Якщо тут була недбалість - за це мають відповісти. Сирени – це сигнал, який під час війни не можна ігнорувати нікому, - додала вона (досьє Венедіктової).

Також Венедіктова заявила, що злочин росіян, які завдали удару по ТРЦ у Кременчуку, можуть розглядати у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

За її словами, для цього необхідно документувати цю справу за стандартами міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, що 27 червня росія випустила дві ракети по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області. Станом на день 28 червня кількість жертв зросла до 20, ще 59 осіб постраждали. Також є понад 40 заяв від родичів про безвісти зниклих, які могли перебувати під час обстрілу у торговельному центрі.

Додамо, що після обстрілу рашистами торговельного центру у Кременчуці оголосили триденну жалобу, яка триватиме 28,29 та 30 червня.

Кременчуцький міський голова Віталій Малецький повідомив, що керівництво ТРЦ, у який влучили російські ракети, тиждень тому ухвалило рішення не зачиняти заклад під час повітряних тривог.  

1