Захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя: у ГУР прокоментували плани путіна щодо продовження війни

Путіну не потрібен мир і він не зупиниться на окупованих нині територіях
Головне
Захопити Харків, Дніпро і Запоріжжя: у ГУР прокоментували плани путіна щодо продовження війни
Володимир Путін / Фото: Офіційний сайт Кремля
15 Грудня 2023, 12:41
читать на русском

Німецький таблоїд Bild з посиланням на джерела у німецькій розвідці написав, що Росія планує захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя до 2026 року. У українському ГУР наголошують, що Москва буде намагатися захопити нові території.

Про це у коментарі LIGA.net повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк.

Представник розвідки підтвердив наміри окупантів просуватися на фронті далі. Втім, зауважує він, Російська Федерація не має необхідних для цього військових ресурсів.

"Путін учора на пресконференції все озвучив. Вони намагатимуться і збираються йти далі, але достатніх сил та засобів не мають", - наголошує Черняк.

Аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке з посиланням джерела в розвідці опублікував матеріал про те, що РФ планує воювати до 2026 року і хоче захопити Харків і Дніпро. За його даними, Кремль готовий щороку втрачати в Україні до 100 тис. солдатів.

За інформацією журналіста, Путін очікує зниження підтримки України Заходом. Також він не виключає імітацію мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо "мирних намірів" Росії.

Насправді диктатор не планує жодного перемир'я і розробляє новий середньостроковий план війни в Україні.

"Усі східні території ліворуч від Дніпра мають бути завойовані протягом 36 місяців. Тоді річка стане новим фронтом", – заявляє джерело журналіста у розвідці.

Зокрема, новий план путіна передбачає:

  • До кінця 2024 року встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями та дійти до річки Оскол у Харківській області.
  • До кінця 2026 року наступати далі на захід до Дніпра, захопивши значну частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, у тому числі міста Харків, Дніпро та Запоріжжя.
  • На Херсонському напрямку планується утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на правий берег на Херсон чи Одесу.

Нагадаємо, президент РФ володимир путін готує населення до затяжної і виснажливої ​​війни з Україною, яка спрямована на завоювання додаткових територій.

Західні експерти вважають, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться до перемоги, тому наразі рано говорити про завершення війни в Україні.

Читайте також

1