Законопроєкт про авіаційні правила України пройшов перше читання

Раніше Рада відправила документ на повторне перше читання, оскільки проєкт порушував норми "мовного" закону
Законопроєкт про авіаційні правила України пройшов перше читання
Літак (фото: Pexels)
17 Червня 2021, 15:53
читать на русском

Верховна Рада ухвалила за основу у першому читанні законопроєкт №3683 щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України. Документ не порушує норми "мовного" закону, як було спочатку.

Про це повідомила пресслужба парламенту. Законопроєкт підтримали 247 народних депутатів.

Документ не пропонує внесення змін до "мовного" закону - "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Але зміни будуть внесені до закону України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності"; "Про стандартизацію"; "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

Зазначається, що метою законопроєкту є удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України та внесення змін до деяких законодавчих актів, які регламентують питання щодо цього.

У пояснювальній записці зазначається, що ухвалення проєкту дозволить ефективне впровадження у національне законодавство актів Європейського Союзу у галузі цивільної авіації та належне виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов’язань у галузі цивільної авіації.

Ініціатором цього законопроєкту є прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №5495 про особливості надання електронних публічних послуг.

Читайте також

1