Залужний нарешті розпочав дипломатичну кар'єру та вирушив до Великої Британії

Валерій Залужний найближчим часом почне виконувати обов'язки посла
Головне
Залужний нарешті розпочав дипломатичну кар'єру та вирушив до Великої Британії
Валерій Залужний / Фото: facebook.com/CinCAFU
4 Липня 2024, 17:20
читать на русском

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вже вирушив до Великої Британії, де розпочне виконувати обов'язки посла України.

Це підтвердили джерела "Суспільного".

Зауважимо, що 9 травня 2024 року президент Володимир Зеленський призначив Залужного надзвичайним і повноважним послом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

4 липня Залужний перетнув кордон через пункт пропуску "Краковець", про що повідомив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак.

"Сьогодні (4 липня, - Ред.) в 11.55 через пункт пропуску "Краковець" Валерій Залужний перетнув кордон України. Початок дипломатичної карʼєри. Побажаємо йому удачі!", - написав Шлінчак у Facebook.

Нагадаємо, що 8 лютого 2024 року Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, пояснюючи це необхідністю змін у військовій стратегії та менеджменті. Президент зазначив, що Україна не змогла досягти успіху на фронті у 2023 році, через що виникло "відчуття стагнації" серед військових та населення.

Залужний мав труднощі у відносинах з урядом, що посилювалося його закликами до нової хвилі мобілізації та високим рівнем довіри серед населення. Попри ці проблеми, він продовжував активно працювати на благо країни.

Також глава держави 9 лютого надав колишньому головкому Залужному та начальнику ГУР Міноборони Кирилу Буданову звання Героя України.

У червні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що Залужний завершував підготовку до нової дипломатичної ролі. Кулеба підкреслив важливість результатів у роботі нових послів, побажавши Залужному успіхів у Великій Британії.

Експерти, зокрема полковник британської армії у відставці Глен Грант, вважають, що головним завданням Залужного на посаді посла буде збереження та укріплення наявної підтримки Великої Британії для України.

Читайте також

1