Замах на вбивство Шефіра не був інсценуванням - МВС (фото)

Стрілок обрав прості та дешеві боєприпаси
Замах на вбивство Шефіра не був інсценуванням - МВС (фото)
Боєприпас (фото: https://www.facebook.com/artem.shevchenko.9)
23 Вересня 2021, 11:57
читать на русском

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко заявив, що замах на вбивство першого помічника президента України Сергія Шефіра не був інсценуванням.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Уже зараз очевидно, що боєприпаси обрано злочинцем прості й доволі дешеві. Тобто це був хоч і не снайперський вогонь, але реальний замах, не інсценування, - сказав Артем Шевченко.

За його словами, в авто Шефіра стріляли з боєприпасів калібру 7'62 на 39 мм. Гільзи у цих боєприпасів були вироблені в Угорщині, а сам патрон збирали в Німеччині.

Купували старі угорські патрони, міняли порох, наново маркували як цивільний боєприпас, наново вставляли кулі, - пояснив Шевченко.

Він додав, що стрілець знаходився на тому місці, з якого здалеку можна було побачити автомобіль, ідентифікувати рухому ціль, підготуватися та відкрити вогонь по авто.

Нагадаємо, 22 вересня в Обухівському районі Київської області невідомі обстріляли автомобіль, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Внаслідок обстрілу постраждав водій Шефіра, якого доставили у лікарню та прооперували.

Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 КК).

У фракції "Слуга народу" назвали інцидент "передаванням послання президенту" через посилення боротьби з олігархами. А Зеленський, коментуючи напад на помічника, пообіцяв дати "сильну відповідь" на інцидент.

Сам Шефір згодом заявив, що вважає обстріл автівки "залякуванням вищого ешелону влади".

Читайте також

1