Заморозки, дощі та грози: синоптики про погоду 21 квітня

Негода в Україні затримається до кінця тижня
Заморозки, дощі та грози: синоптики про погоду 21 квітня
Дощ, погода, осінь, весна Фото: УНІАН
20 Квітня 2022, 22:09
читать на русском

В Україні до кінця тижня прогнозується прохолодна погода з дощами та заморозками.

Про це повідомляється на сайті Українського гідрометцентру.

Синоптики УГМЦ прогнозують, що 21 квітня вночі на Закарпатті та Прикарпатті на поверхні ґрунту будуть заморозки від нуля до трьох градусів. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Дощова погода в Україні збережеться до 24 квітня, в окремих областях (зокрема, на Заході та Сході) можливі грози. А вже 25 числа проглядатиме сонце.

У четвер, 21 квітня, вітер буде переважно південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від одного до шести з плюсом, у Карпатах до 5 градусів морозу. Вдень у більшості областей очікується до 15 градусів тепла.

У Києві вночі та вдень - без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі до 4 градусів, вдень - до 10 з плюсом.

22 квітня у більшості областей синоптики прогнозують дощ, у Карпатах - з мокрим снігом. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від двох до семи тепла, а вдень до плюс 15 градусів.

Напередодні Великодня в Україні також дощитиме (крім східних областей). Івночі температура повітря коливатиметься від 4 до 6 градусів тепла, вдень  - до 14-16 градусів очікується в західних областях, до плюс 17 - в центральних та північних, до плюс 18 - на Півночі та Сході України.

24 квітня, коли українці святкуватимуть Великдень, погода має погіршитися. У всіх областях (крім західних) прогнозуються дощі з грозами. Однак синоптики прогнозують потепління. На Заході вночі до плюс 7 градусів, вдень - до 19. На Півночі вночі до 9, вдень до 18 з плюсом. На Півдні України до 8 тепла вночі та до плюс 21 градусу вдень. На Сході до 8 на ніч, а вдень потепліє до 18 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що 21 квітня в Україні пройдуть дощі. Температура повітря вночі коливатиметься в межах 2-7 градусів, заморозки потроху відступатимуть.

Вдень в Україні від 6 до 13 градусів, у східних областях - до 16 градусів.

Кияни, якщо завтра плануєте кудись мандрувати у справах містом, не забудьте парасолю і якийсь одяг та взуття, щоб було комфортно під час дощу - буде дощ у столиці. Температура повітря вночі +3+6 градусів, завтра вдень +8+10 градусів, - написала вона.

Діденко прогнозує, що до кінця тижня в Україну почне надходити "благодатне тепле квітневе повітря" - очікується підвищення температури повітря у більшості областей до 18 градусів, подекуди навіть і до 20 градусів.

Значне потепління, за її прогнозом, настане вже на наступному тижні.

Нагадаємо, синоптики прогнозують у травні температурні гойдалки.

Читайте також