Заморозки та мокрий сніг з дощем: синоптики про погоду 20 квітня

В Україні оголошено другий рівень погодної небезпечності
Заморозки та мокрий сніг з дощем: синоптики про погоду 20 квітня
Заморозки, погода (Фото: picabu)
19 Квітня 2022, 12:44
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру попередили про похолодання перед великодніми святами.

За даними УГМЦ, 20 квітня вночі в західних та Вінницькій областях прогнозують заморозки на поверхні ґрунту і в повітрі - від нуля до п'яти градусів. Оголошено другий рівень небезпечності, помаранчевий.

На решті території (крім східних та північно-східних областей) на поверхні ґрунту також очікуються заморозки - від нуля до трьох градусів. Тут оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптиця Наталка Діденко Наталка Діденко також повідомляє про прийдешнє похолодання.

За її прогнозом, найближчої ночі очікується від 3 до 8 градусів тепла, а у західних областях близько нуля, в Карпатах від 0 до 5 градусів морозу.

Практично повсюди в Україні, окрім східної частини, вночі та вранці заморозки 0-5 градусів. Впродовж дня середи стовпчики термометрів коливатимуться в межах +7+12 градусів, похолодає вже й на Сході України, до +10+14 градусів. Вітер буде переважно західного напрямку, помірний, - пише вона.

20 квітня, каже Діденко, дощі можливі по всій Україні. А в Карпатах вони випадатимуть разом з мокрим снігом.

У Києві вночі прогнозується до плюс п'яти градусів, по області - заморозки 0-3 градуси, вдень до 10 градусів тепла.

У четвер, 21-го квітня - зверніть увагу - дощів побільшає. А таке омріяне потепління прийде до нас у суботу, якраз напередодні Великодня, - обнадіяла Діденко.

Нагадаємо, синоптики прогнозують найтепліший день наступного місяця — 29 травня з температурою +22 градуси. Найхолодніший — 3 травня, із середньою температурою +4 градуси. Також обіцяють помірні опади у період із 17 по 22 травня.

Читайте також