Занизили вартість землі та стадіону на 100 мільйонів: у мера Закарпаття Балоги та низки місцевих чиновників проводять обшуки

Про слідчі дії журналістів проінформувала СБУ
Головне
Занизили вартість землі та стадіону на 100 мільйонів: у мера Закарпаття Балоги та низки місцевих чиновників проводять обшуки
10 Жовтня 2023, 12:24
читать на русском

У міського голови Мукачева Андрія Балоги НАБУ та СБУ проводить обшуки.

Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо. Детальнішу інформацію вона пообіцяла прокоментували пізніше.

Журналіст Віталій Глагола у своєму Telegram-каналі написав, що обшуки проводять через ймовірну корупційну схему продажу стадіону "Авангард".

"За інформацією моїх джерел в НАБУ - сума збитків від продажу стадіону та майже 3 га землі - майже 100 000 000 гривень. Саме на цю суму занизили вартість обʼєкту", - зазначив Глагола.

Крім того, відомо, що НАБУ спільно із СБУ проводять обшуки в голови Мукачівської районної ради Михайла Ланьо, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря, а також в ексдепутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка.

Нагадаємо, суд змінив запобіжний захід племіннику нардепа Віктора Балоги та сину іншого нардепа Павла Балоги, який у серпні через конфлікт на дорозі вдарив водія – 29-річного лікаря Івана Турока. Внаслідок отриманої травми потерпілий помер у лікарні. зазначимо, що мер Мукачево Андрій Балога є рідним сином нардепа і колишнього глави ДСНС Віктора Балоги.

Читайте також

1