Заради зниження градусу: Резніков поговорив телефоном з міністром оборони Білорусі

Якісь загрози чи провокації з боку України щодо Білорусі виключені
Важливо
Заради зниження градусу: Резніков поговорив телефоном з міністром оборони Білорусі
Олексій Резніков Фото: УНІАН
14 Лютого 2022, 15:39
читать на русском

Міністри оборони України Олексій Резніков та Республіки Білорусь Віктор Хренін провели телефону розмову заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України у Facebook.

Бесіда відбулась заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні, - йдеться у повідомленні.

Так, очільники оборонних відомств обговорили питання реалізації заходів щодо підвищення довіри і транспарентності під час проведення військових навчань поблизу державного кордону. А також щодо виключення можливих інцидентів та взаємного інформування про виникнення позаштатних ситуацій.​

Своєю чергою Резніков поінформував білоруського колегу про хід КШН "Заметіль - 2022", підкресливши їх оборонний характер.​ Задля зміцнення взаємної довіри аташе з питань оборони РБ прибуде в Україну на заходи навчань, а український аташе відвідає заходи білорусько-російських навчань "Союзна рішучість - 2022".

Міністри також домовились про продовження контактів з метою розвитку відносин в оборонній сфері в дусі добросусідства.

Як повідомляє Мінськ, розмова відбулась "за ініціативою української сторони". У пресслужбі Міноборони Білорусі заявили, що Резніков виступив за відновлення співпраці між двома країнами, а також активізацію співпраці з питань безпеки та взаємної довіри.

Наші почуття дуже теплі. Якісь загрози чи провокації з боку України щодо Білорусі виключені, це просто неможливо. Віктор Геннадійович також запевнив мене у відсутності ризиків та загроз для України з території Республіки Білорусь, – зазначив Резніков.

Нагадаємо, що Україна зажадала від Росії роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів країни і в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також

1