Лукашенко назвав головні умови, за яких він віддасть владу

Білоруський лідер також виступив проти послаблення ролі президента в країні
Лукашенко назвав головні умови, за яких він віддасть владу
Олександр Лукашенко Фото: Сайт президента Білорусі
11 Лютого 2021, 16:30
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав головні умови свого відходу з влади.

Як повідомляє "БЕЛТА", серед умов він назвав припинення протестних акцій.

Головна моя умова відходу від влади: в країні мир, порядок, ніяких протестних дій, - сказав Лукашенко.

Серед умов він назвав також перетворення Всебілоруських народних зборів у конституційний орган та відмова від поліичних переслідувань його прихильників.

Якщо складеться так, що до влади прийдуть не ті, і у них будуть інші погляди, другим пунктом ми запишемо, що жодна волосина з вас, прихильників нинішнього президента, впасти не може, - сказав він.

Читайте також

Разом з тим Лукашенко вважає, що не можна послаблювати пост глави держави. До того ж він переконаний, що Білорусь повинна залишатися президентською республікою.

За словами Лукашенка, "такою повинна залишатися країна, в тому числі коли він піде з поста президента".

Я за конституційну реформу. Протягом року на діалогових майданчиках, всюди ми будемо це обговорювати. Кожен крок по зміні. Але я твердо переконаний: наша країна повинна залишатися президентською республікою, - сказав президент РБ.

Також Лукашенко заявив, що "не дозволить заламати свою країну".

Я не дозволю зламати свою країну, і у мене сьогодні несподівано багато прихильників, навіть з числа тих, хто думав інакше. Це не тільки люди в погонах (серед прихильників. - Ред.). Хоча вони просто красені. Вони всім показали, що не дарма їдять хліб, - сказав глава Білорусі.

Нагадаємо, 17 грудня повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що битиметься за свою країну до останнього.

Раніше Лукашенко відреагував на суспільні думки про занепад його політичної кар'єри президента. Він заявив, що не буде "посинілими пальцями" триматися за крісло президента.

Згодом Лукашенко попередив учасників заворушень і тих, хто намагається "дестабілізувати інфраструктуру держави", про жорсткі заходи з боку влади.