Заступник голови Харківської облради, якого підозрюють у хабарництві, пішов у декрет

Голова облради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав мільйонний хабар
Заступник голови Харківської облради, якого підозрюють у хабарництві, пішов у декрет
Андрій Малиш Фото: oblrada.kharkov.ua
27 Серпня 2021, 18:44
читать на русском

Підозрюваний у хабарництві заступник голови Харківської обласної ради, депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Андрій Малиш перебуває у декретній відпустці.

Про це повідомила новообрана голова облради Тетяна Єгорова-Луценко, передає "Суспільне".

Він зараз не працює, перебуває у декретній відпустці, - зазначила Єгорова-Луценко.

На питання, чи працюватиме вона з підозрюваним Малишем після його виходу на роботу, новообрана голова облради нагадала про презумпцію невинуватості. При цьому додала, що "хотіла б працювати із заступниками, які не мають відношення до якихось корупційних схем".

По-перше, у нас презумпція невинуватості. У нас один заступник від "Опозиційної платформи — За життя". Це, скажімо, квота, коаліційні домовленості, звісно ж, юридично її немає, вона є усною. Я чомусь думаю, що фракція ОПЗЖ все-таки буде ініціювати питання, пов’язане з переобранням від їхньої фракції іншого заступника. Можливо, це так буде. Але для себе, скажу відверто: я б хотіла працювати із заступниками, які не мають відношення до якихось корупційних схем, - сказала нова голова облради.

Єгорова-Луценко зазначила, що наразі облрада чекає рішення апеляційного суду. Тоді стане відомо, чи незаконно чотири заступники взагалі. За її словами, чотирьох заступників обирали, "щоб витримати політичний баланс в раді". Якщо все ж рішення визнають незаконним, то вона скликатиме позачергову сесію та ініціювати питання про переобрання заступників.

"Обласна рада подала апеляцію. На сьогодні призначене засідання на 30 вересня... У першому засіданні, я так розумію, рішення не буде прийнято. Для мене як для голови обласної ради дуже важливо, яке буде прийнято рішення. Я бачила рішення першої інстанції, там було зроблено акцент не на незаконності кількості заступників, а на процедурі, - додала голова


Контекст. За версією слідства на початку 2021 року голова Харківської обласної ради у змові зі своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада.

Впродовж першого півріччя 2021 року посадовці отримали вказану суму коштів чотирма траншами, у тому числі за посередництва спільника адвоката.

Нагадаємо, що голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, якого підозрюють в отриманні мільйонного хабаря, написав заяву про складання повноважень.

Читайте також

1