Затриманий на хабарі ексзаступник міністра Лозінський може бути пов`язаний з прем`єром Шмигалем - ЗМІ

Лозинський і Шмигаль довгий час працювали разом у Львові та Києві
Головне
Затриманий на хабарі ексзаступник міністра Лозінський може бути пов`язаний з прем`єром Шмигалем - ЗМІ
25 Січня 2023, 12:10
читать на русском

Заступник міністра регіонального розвитку Василь Лозінський, якого НАБУ 20 січня "прийняло"на хабарі у 400 тис. доларів – може бути пов'язаний із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Про це пише видання Цензор.НЕТ .

У ЗМІ з'явилося багато фотографій, де Шмигаль і Лозінський в обіймах фотографуються на різних форумах, є також вагоміші докази. Частину з них напередодні опублікував журналіст Юрій Бутусов.

Також журналісти зауважили, що Лозінський та Шмигаль разом працювали в одній команді у Львівській обладміністрації. Прем'єр з 2011 року очолював департамент економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі, був начальником відділу інвестиційної політики та моніторингу діяльності ВЕЗ та ТПР; начальником управління інвестиційної політики, а до кінця 2015 року – директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості. Лозинський з жовтня 2009 по квітень 2011 року керував головним управлінням економіки Львівської ОДА, потім очолював правління громадської організації Інститут регіонального розвитку.

З січня по грудень 2012 року працює у Львівській ОДА начальником головного управління економіки та промислової політики, потім директором департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості,

Після переходу Шмигаля до ДТЕК саме Лозинський очолив департамент і став наступником Шмигаля. У 2020 році Шмигаль призначений на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра розвитку громад. Його першим заступником став Лозінський.

Офіційних коментарів на цю тему від самого прем'єр-міністра поки немає.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Справа стосується розкрадання бюджетних коштів. Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

22 січня Кабмін звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

ВАКС арештував замовника оборудки. Лозинського відправили під домашній арешт із носінням електронного браслета.

Читайте також

1